ХИГИЈЕНСКИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПАЛИЛУЛЦЕ
22.11.2012

У оквиру активности Градске општине Палилула–подршка социјално угроженом становништву у заједници, председник ове ове организације локалне самоуправе Града Ниша, адвокат Бобан Џунић примио је чланове Ротаракт клуба „Ниш–Наиссус“, који су у сарадњи са друштвено одговорним компнијама Фармалогист и Есенса, обезбедили тридесет хигијенских пакета за најугроженије становнике општине Палилула. Пре уручења пакета грађанима, о могућностима сарадње са општином Палилула, донацији и хуманитарном раду, са председником Џунићем разговарали су Александар Цекић, председник Ротаракт клуба „Ниш–Наиссус“ 2012-13, са сарадницама и Добрица Живковић, руководилац у компанији Фармалогист. „Од укупног броја становника Града Ниша који се јављају Центру за социјални рад „Свети Сава“ само са територије Палилуле је 47 одсто. Значи, половина угроженог становништва Града Ниша је са територије Палилуле-нагласио је председник општине Бобан Џунић. „Данас је само наставак активности које смо започели преузимањем дужности и наставак онога што су претходници у овој општини започели и радили. Помоћ угроженом становништву за нас у општини Палилула је један од приоритених задатака, које морамо да решавамо заједно са Градом и надлежним органима Републике. Ја лично, заједно са свим запосленима у општине и са људима добре воље, наставићу са активностима које афирмишу солидарност и хуманост.“

„Ми смо препознали потребе становника Палилуле и са овом почетном донацијом, као социјално–одговорна компанија, одазвали смо се овом позиву, истакао је Добрица Живковић, руководилац у компанији Фармалогист. Надам се да ће наша компанија, као друга велопродаја лекова у Србији, помоћи и остале хуманитарне програме општине Палилула.

По речима Александра Цекића, председника Ротаракт клуба „Ниш–Наиссус“, сама идеја и рад стварају оно што Ротари јесте, да помажемо људима у невољи. Ово је једна од многих хуманитарних активности које остварујемо од 2010.године. Организовали смо журку и прикупили играчке које смо донирали Дечијој клиници у Нишу, сакупили средства за угожено становништво Краљева, организовали традиционалну акцију „Писмо мајци, поклон детету“, донирали саднице основној школи „Десанка Максимовић“, помогли Друштво за заштиту животиња, донирали ранчеве првацима, прикупили одећу за болеснике Специјалне болнице у Доњој Топоници. Наш Ротаракт клуб представља организацију младих професионалаца удружених ради остваривања циљева добротворног рада, међуљудских и општедруштвених односа, унапређивању личних знања и вештина, подстицања мира у свету. (ЕКОполис мрежа, Д.В.)

Галерија слика